Att träna sin hund att göra saker som både är nödvändiga och nyttiga är något som de flesta hundägare ägnar sig åt. Att få hunden att komma på inkallning, sitta ned, ligga och stanna kvar brukar vara standard när det gäller lydnad. Sedan finns det ju lite roligare tricks man kan lära hunden, för det är viktigt att komma ihåg att i princip alla hundar älskar att lära sig nya saker, att få träna med husse eller matte, och få belöning när de lyckas bra. Men om dina vänner börjar prata om hundtricket så kan det vara bra att veta ett det inte är ett av dessa trick de menar då, utan en annan sorts trick som också kan vara bra att kunna.

De bästa tricken

Det finns nästan ingen gräns för vilka trick man kan lära en hund, även om det beror lite på rasen hur lättränad hunden är. Det finns videos som visar hundar som kan både städa, dra bort täcket för att väcka matte och till och med hämta en öl i kylskåpet och bära ut den till husse i soffan. Vad går då det där hundtricket ut på? Det kommer från filmen Hundtricket från 2002, där huvudpersonen Simon längtar efter sin drömtjej, men har svårt att finna henne på krogen dit han brukar gå med sina vänner. Då får han rådet att skaffa sig en hund och ta med den till parken. Då kommer kvinnorna att flockas runt honom, eller runt hunden förstås, och då har han möjlighet att inleda ett samtal. De flesta som har hund kan nog intyga att det faktiskt fungerar! Man får åtminstone kontakt med många människor när man är ute med en hund. Och det är väl en bra början?

Relationer i hundparken

Oftast fungerar samvaron i hundparken väldigt bra. Alla som är där har ju ett stort gemensamt intresse – hundar! Om alla dessutom följer reglerna och håller efter sin hund och plockar upp efter den, kan stämningen vara riktigt god. Det är intressant att se hur människor och hundar är rätt lika när det gäller social samvaro, det brukar finnas både personer såväl som hundar som inte passar ihop och råkar i luven på varandra. Vissa hundar gillar varandra mer än andra, precis som när det gäller oss människor. Så nog kan man träffa nya vänner i hundparken, och säkert har det kommit en eller annan dejt ur det också. Kanske det inte är lika effektivt som riktiga dejtingsajter, men en fördel är att du kan lära din hund nya hundtrick medan du själv utövar hundtricket.