Många människor gillar både hundar och katter medan andra är väldigt mycket för det ena eller det andra. Och djuren själva är väldigt olika till sin läggning. Talesättet “som hund och katt” finns inte utan orsak. Men det finns också många exempel på där hundar och katter faktiskt kan bli riktigt goda vänner. Det ena utesluter inte det andra, men såväl katt som hund har sina egenskaper och krav på god omvårdnad som måste tillgodoses.

Försäkra djuren

Oavsett om det gäller hund eller katt eller något annat djur så är det jätteviktigt att se till försäkringsskyddet så fort hunden eller katten flyttar in. Av någon anledning är det vanligare att teckna försäkring för en hund än att köpa en kattförsäkring. Kanske är det relaterat till problemet med att katter tyvärr är billiga i inköp. Det kan gå att få en kattunge för nästan ingenting i vissa fall. Att då teckna en försäkring känns kanske inte så motiverat. Men den dagen oturen är framme och katten blir påkörd eller skadad så kan veterinärkostnaderna bli så höga att en del kattägare faktiskt inte har råd om det inte finns en bra kattförsäkring som täcker upp. Det sägs att katter har nio liv, men det stämmer inte riktigt i verkligheten. Det kan hända mer än man kanske tror även med en innekatt så se till att ha en komplett kattförsäkring också.

När det gäller hundar är de ju ofta med utomhus på olika sätt. En del jagar eller vallar boskap och riskerar skador medan de håller på. Andra kanske helt enkelt rymmer under promenaden och blir påkörda i värsta fall. Sen är det ju så att man som hundägare alltid har ett absolut ansvar för vad hunden gör också. Om den till exempel biter en annan hund är det också viktigt med försäkringsskydd. Allt det här vet de flesta hundägare och dessutom gör många kennlar så att de har en försäkring för valpen redan när den säljs och då faller det sig ofta naturligt att helt enkelt fortsätta att ha hunden försäkrad. Det borde vara precis lika självklart när det gäller katter och den som skaffar en kattunge eller tar över en vuxen katt bör självklart teckna en kattförsäkring direkt.

Hund och katt tillsammans

Den som har både hund och katt kan få väldigt olika upplevelser. En del hundar och katter blir så goda vänner att de krullar ihop sig och sover i samma korg. Andra lyckas aldrig förstå sig på varandra, men kan landa i någon sorts väpnad fred. Ytterligare andra slåss så stickor och strån ryker så fort de får chansen och om det är så illa kanske man får fundera på att omplacera någon av dem. När allt kommer omkring så är det oftast så att djuren ska tillföra något i hushållet och det gör de bara om de själva känner sig trygga och harmoniska.