När du ska köpa en hund är det massor med saker som du behöver införskaffa innan hunden flyttar in. Du behöver allt från foder till hundkoppel och halsband. Det är smidigt att köpa allt från samma ställe och få hem grejerna samtidigt. Du kan på zoo.se beställa allt du behöver till din hund. Zoo.se är en djuraffär på nätet som har ett stort sortiment av olika djurprodukter för hundar, katter och andra smådjur.

Köp bra mat

Det är viktigt att du köper ett bra foder till din hund. Maten hunden äter medan den är valp lägger grunden för ett hälsosamt liv. En hund som växer behöver ett speciellt foder som är anpassat för valpar. Du kan alltid rådfråga uppfödaren eller en veterinär om vilken mat du ska köpa till just din hund.

Stimulera valpen med leksaker

En valp behöver stimulans och är ofta sugen på lek och aktivitet. Se till att leka, busa men också gosa med din valp. Du lär känna din hund på ett bra sätt genom att göra så. Relationen mellan er utvecklas också om du är engagerad. Det är en bra idé att köpa några tuggleksaker till valpen. Då minskar du även risken för att hunden ska tugga på möbler och andra saker. Valpen behöver motion och till det behöver du ett hundkoppel och ett halsband som passar.

Valpsäkra hemmet

Innan valpen anländer hem till dig är det en bra idé att valpsäkra ditt hem. Det gör du för bådas skull. En valp är inte rumsren och kan både kissa och bajsa inomhus så ta bort mattor och dylikt från golvet en period. Plocka även bort saker som valpen kan tänkas vilja tugga på. Det kan vara en god idé att avgränsa den yta valpen kan vara på.

Hundvård

Du behöver även införskaffa olika prylar för att vårda hunden. Pälsen, tänderna och klorna behöver en översyn med jämna mellanrum. Det finns klotång, borstar och tandborstar till hundar att köpa. Ju tidigare du börjar med att klippa klorna och borsta din hund desto lättare kommer det att vara för valpen att acceptera det.