Är du väldigt aktiv och funderar på att skaffa hund kan det vara bra att välja en ras som behöver mer motion än andra. På så sätt kommer det bli lättare för dig att ta med dig hunden på alla dina vandringar och utflykter.

Det finns ett antal saker som kan vara bra att tänka på när du tar med hunden ut i naturen och saker som gäller dig själv. Det är till exempel rekommenderat att du har bekväma fritidskläder. Det är nämligen mer bekvämt att välja fritidskläder som är lätta att röra sig i samtidigt som de håller dig varm. Själva packningen bör innehålla allt nödvändigt du behöver för vandringen, som mat, extra kläder, plåster och så vidare. Men se till att inte packa för tungt.

Packning till din hund

Förutom att du bör packa saker till dig själv bör du även packa lite saker till din hund som kan komma bra till hands.

Ryggsäck – för att ge din hund lite extra arbete kan du skaffa en hundväska som den får bära. I den kan du sedan lägga småsaker, som bajspåsar, en vattenflaska och så vidare.

Hundskor – om ni ska gå på en längre vandring, där terrängen är stenig eller isig kan det vara bra att du håller extra koll på hundens tassar. I värsta fall kan du köpa ett par hundskor, men se till att lära din hund att gå i dessa innan vandringen.

Tassvård – om du inte har hundskor måste du vara extra noga att ta pauser och ta en titt på hundens tassar. Se till att du har med dig saker som hjälper dig hålla tassarna rena och torra.

Vatten och mat – mat och vatten är självklart någonting du bör ta med dig. Speciellt om det är en längre vandring. Det finns små skålar som går att vika ihop så de inte har stor plats och hundmaten kan vara densamma som din hund får hemma. Till dig själv kan du ta med dig vad du vill.

Första hjälpen – olyckor kan ske när som helst. Därför är en första hjälpen-box bra att ta med sig. Den bör innehålla bland annat sårtvätt, förband, pincett och möjligtvis en fästingborttagare.