Att äga hund kan vara mycket kostsamt och man ska ta sig en rejäl funderare innan man slår till. Veterinärbesök kan i värsta fall komma upp i tusentals kronor. Därför bör man se över sin ekonomiska situation innan man skaffar hund. Det är också viktigt att se till rasen och kolla upp vilka sjukdomar som är vanligast för den och välja försäkring utifrån det.

Vad ska man tänka på när man väljer försäkring?

Försäkringar är bland det viktigaste att ta tag i när man får hem sin valp. Den ska vaccineras och försäkras redan vid åtta veckors ålder så det gäller att jämföra olika försäkringsbolag, så man är på det klara med vad som erbjuds. Man har vanligtvis också en självrisk och vissa saker ingår heller inte i försäkringen. Hur stora de summorna är, beror på bolag.

Se till att inte bara få veterinärvårdsförsäkring, det täcker inte rehab eller medicin. Fundera även på tilläggsförsäkring och livförsäkring.

Många vanliga försäkringsbolag erbjuder även specialförsäkringar till hundägare. Att försöka få det bredaste skyddet är att rekommendera. De flesta ligger på 1500-10 000 kr per år.

Här är några namn på vanliga försäkringsbolag för din hund.

  • Agria Djurförsäkring
  • If försäkring
  • Svedea Hundförsäkring
  • Dina Försäkringar
  • Folksam Hundförsäkring