Som hundägare kan du inte ha för många prylar, eller kan du det? Visst är det alltid roligt med en ny leksak, en ny sele, ett extra koppel eller kanske det där täcket bara för det var på rea, känns det igen? Hundägare svämmar ofta över i prylar, men vad är det som egentligen behövs?

I ett tidigare inlägg behandlades ämnet bra utrustning för hundägare där även lite utrustning till hunden slank med, men här får du veta mer om vilken utrustning som kan vara bra att ha för själva hunden.

Vad behövs?

Se till att hålla din egen garderob med fritidskläder uppdaterad först och främst. Kläder slits och med ett aktivt hundliv behöver kläderna bytas ut ibland. Du hittar gott om bra fritidskläder på https://www.garphyttan.com/sv/ där du kan handla online i lugn och ro hemma i soffan via din dator eller mobiltelefon. Det gäller att ha kläder efter väder, vare sig det snöar, regnar eller är sommarens värmebölja.

När det gäller hunden och vad den behöver så beror det på vad du och hunden sysselsätter er med. Tränar ni något som kräver extra utrustning?

Det minsta du behöver till hunden är två koppel, ett kan vara bra att ha i reserv så du inte står helt utan om det ena skulle gå sönder en dag. Du behöver helst också två halsband eller liknande, eller ett halsband och en sele beroende på vad du använder till din hund. Även där är ett av halsbanden reservhalsband.

Hunden behöver en matskål och en vattenskål, fästingplockare och en klotång eller en kloslip/fotfil för att du ska kunna sköta klorna och en termometer är också väldigt bra att ha. Detta är kort och gott grundutrustningen, men det finns fler prylar som är viktiga.

Sjukvårdslådan är en bra uppfinning och innehåller medel för sårvård, bandage, tejp, sax, öronrens, kompresser, hundschampo och någon mjukgörande salva till torra fnasiga tassar. Tandborste och eventuellt hundtandkräm är en bra investering för att slippa dyr tandsanering hos veterinären dessutom.

Inne och ute

Inomhus kan hunden behöva filtar att ligga på eller en särskild hundbädd samt leksaker och godis. En del hundar sliter sönder sina leksaker nästan med en gång, men genom att vara uppfinningsrik kan du hitta många billiga prylar som kan ge hunden en stunds stimulans. Tomma toarullar kan du fylla med godis, vika in kanterna på och eventuellt tejpa igen, så har hunden en stunds sysselsättning. Redskap för att sköta hundens päls är också viktigt att ha.

Utomhus kan hunden behöva reflexer och regntäcke eller ett värmande täcke för kalla dagar. En långlina är alltid bra att ha och om hunden ska utföra någon form av arbete kanske ni behöver en spårlina och en spår- eller dragsele.

För transport av hunden behöver du i många fall en hundbur eller lastgaller till bilen, alternativt en godkänd sele som fungerar som bälte om hunden transporteras inne i kupén.

Men hur var det nu, kunde man ha för många hundgrejer eller ska det vara ett halsband till?