Redan innan vi bestämmer oss för att skaffa hund vet vi vad som gäller, vare sig vi skaffar den själv eller ger med oss till slut efter tjat från våra barn.

“Lovar ni att gå ut med den då, i alla väder?”

“Ja, vi lovar!”

En ursäkt att komma ut och få friskt luft, och att få röra på sig varje dag, det låter ju hur bra som helst. Men när vi sedan står där i mörkret i ösregn var det kanske inte exakt det vi hade tänkt oss, eller hur?

Vad som är sant är att det generellt sett ger oss en bättre hälsa att ha hund. Det finns studier som visar att människor som har hund rör sig mycket mer än människor utan hund, och det är bara en av många fördelar, enligt bl.a Härliga hund eller Må bra. Men trots detta som nämnts tidigare, finns det så klart saker som är mindre roliga. Eftersom Sverige är ett land där chansen för regn är ganska stor under stora delar av året, är det en av nackdelarna, att behöva ta sig ut flera gånger om dagen oavsett väder.

Som tur är finns det många saker som gör vardagen lite enklare och roligare. Det kan vara allt ifrån snygga funktionskläder i bra material till Paraplyer eller andra prylar med tryck. T.ex. kan du trycka din hunds namn, eller ditt företag om du har något. Det kan också vara en rolig sak för t.ex. hundklubbar eller om du är med i en träningsgrupp. Hur proffsigt ser det inte ut att ha paraplyer eller andra saker i matchande färger och med loggor på, på en ev. tävling, eller i andra sammanhang där ni är tillsammans?

Utöver kläder och prylar till dig själv finns det förstås även mycket till din hund, både för att hålla värmen och för att hålla sig torr. En del hundar har inga problem med detta, medan andra känner sig mycket obekväma i vad det än är för kläder eller dylikt som de blir tvingade att ha på sig. Det är mycket individuellt. Det kan också vara trixigt att hitta något som sitter bra på just din hund. Ett tips är därför att ta med din hund till en djuraffär för att prova ut vad som passar. Det måste vara rätt storlek och hunden måste dessutom kunna röra sig smidigt, något som kan vara svårt att se bara på en bild hur det kommer funka på just din hund. Ett alternativ är också att köpa över nätet på någon sida där det finns möjlighet att skicka tillbaka efter att ha testat.

Men, hur bra prylar man än hittar så är det viktigt att komma ihåg: I slutändan är det ju ändå oftast bara vatten, eller ev smuts som går att skölja bort! Låt hunden hoppa i vattenpölar och ha kul! 😉